Filtrovať podľa

Rada procesora

Rada procesora

Počet jadier procesora

Počet jadier procesora

Socket

Socket

Chladič v balení

Chladič v balení

Cena

Cena

  • 8,00 € - 672,00 €

Počet produktov: 32

Zobrazuje sa 1-32 z 32 položiek

Aktívne filtre

Pri výbere správneho procesoru do vášho počítača si v prvom rade overte, či je kompatibilný s vašou základnou doskou. Na základe socketu základnej dosky viete zistiť, aký procesor je do nej možné dať. Každá základná doska má totiž iný socket, a teda iný procesor je do nej možné zapojiť.

Ďalším kritériom, na ktorý je dobré brať ohľad, je počet jadier procesora. Ak ste nenároční, stačí vám aj dvojjadrový procesor. Ak ale spúšťate viac procesov súčasne, je vhodné podľa pracovného zaťaženia zvážiť aj viacjadrový procesor.

U procesorov je dôležité aj to, akú má frekvenciu. Čím vyššiu frekvenciu procesor má, tým je výkonnejší. Odporúčame modely s frekvenciou od 3 GHz. U procesorov je dôležité aj chladenie. Čo sa týka výrobcov, na trhu nájdete značky AMD a Intel.

Chcete sa o procesoroch dozvedieť viac? Napísali sme pre vás článok, ako si vybrať ten najvhodnejší.

O značke AMD

Advanced Micro Devices, Inc., skrátene AMD, je globálna spoločnosť, ktorá sa špecializuje najmä na výrobu procesorov a grafických kariet. V portfóliu výrobkov tejto firmy sú tiež čipové sady pre základné dosky.

AMD je spoločnosť, ktorá je na trhu už desiatky rokov. Založená bola ešte v roku 1969 v Kalifornii a jej začiatky boli skutočne zaujímavé. Sídlo spoločnosti bolo totiž najskôr v obývačke jedného zo zakladateľov, až neskôr sa AMD presťahovala do mesta Sunnyvale, kde sídli množstvo technologických spoločností.

Už od začiatku patrila AMD k technologickým spoločnostiam, ktorým záležalo najmä na kvalite svojich výrobkov, nie na kvantite. Dnes je v oblasti výroby procesorov firma AMD považovaná za najväčšieho konkurenta spoločnosti Intel. Obe značky patria medzi svetových lídrov vo výskume a vývoji v počítačovom priemysle.

Ak ste sa rozhodli pre kúpu nového procesora, určite nešliapnete vedľa, ak siahnete po procesoroch od značky AMD. Vo svojom portfóliu majú výrobky tej najvyššej kvality, ktoré vám zaručia perfektný chod a vysokú profesionalitu počítača.

V našom e-shope nájdete desiatky procesorov s rôznymi špecifikáciami, aby si mohol vybrať každý z vás. Či už teda hľadáte procesor do počítača, na ktorom budete hrávať najmä hry, pracovať s grafickými programami alebo ho plánujete využívať na bežnú prácu s PC, medzi procesormi značky AMD si určite nájdete ten správny.

Koľko jadrový AMD procesor si vybrať?

  • procesor s dvoma jadrami - vhodný pre nenáročných užívateľov, ktorí používajú PC na bežnú prácu či surfovanie po internete
  • procesor so štyrmi jadrami - vhodný pre náročnejších užívateľov, ktorí napríklad hrajú hry alebo pracujú s rôznymi grafickými programami
  • procesor so šiestimi a viac jadrami - čím viac jadier, tým lepší výkon. Ak si teda potrpíte na skutočne profesionálny počítač s perfektným chodom, poobzerajte sa po 6-jadrovom procesore

Ďalšie značky v kategórii Procesory: Intel