Vypracované na základe zákona č.122/2013 Z.z. o  ochrane osobných údajov z 30. apríla 2013 a jeho následnej novele zákona č.84/2014 Z.z. 

K Vašim osobným údajom pristupujeme profesionálne a citlivo.

  • V žiadnom prípade ich neposkytujeme tretím stranám (okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru).
  • Vaše osobné údaje sú uložene v zabezpečenej databáze s potrebou autorizovaného prístupu. 
  • Všetci pracovníci AXDATA, s.r.o., ktorí prídu do styku s Vašimi osobnými údajmi boli náležite poučení o správnom a citlivom zaobchádzaní s nimi.

Aby sme boli schopní zabezpečiť kvalitné služby, budeme potrebovať zopár informácií.

  • Podrobný zoznam vyžadovaných údajov nájdete nižšie.
  • Získavame od Vás iba tie údaje, ktoré skutočne potrebujeme na spracovanie Vašej objednávky - ctíme si Vaše súkromie.
  • Aby sme zabezpečili, že Váš zaplatený tovar neprevezme neoprávnená osoba, od každého zákazníka vyžadujeme pri doručení preukázanie totožnosti a zapísanie čísla občianskeho preukazu do dodacieho listu - poskytnutie tejto informácie je prospešné pre Vás. Túto informáciu nepožadujeme pri zásielkách na dobierku.

Bezpečné internetové bankovníctvo

  • Pri platení cez internet pomocou platobných systémov zadávate všetky svoje údaje na zabezpečených stránkach banky.
  • S Vašimi citlivými platobnými údajmi neprichádzame do styku - dozvieme sa len úspešný alebo neúspešný výsledok transakcie.

Z našej strany nebudú žiadne nežiadúce telefonáty a emaily. Ak si neželáte dostávať emaily s našimi akciami, stačí ich zrušiť kliknutím na odkaz nachádzajúci sa na konci nášho newslettera.

Podrobné informácie o spracúvaní a ochrane osobných údajov v zmysle zákona č.122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov.

1. Prevádzkovateľ internetového systému www.axdata.sk 

AXDATA, s.r.o.
Škultétyho 22
080 01 Prešov
IČO: 36508411
DIČ: 2022043012
IČ DPH: SK2022043012

Prevádzkovateľ získava osobné údaje pomocou registračného formulára, umiestneného na stránke www.axdata.sk

2. Sprostredkovateľ 

Slovak Parcel Service, s.r.o.
(autorizovany kontraktor UPS)
Letisko M. R. Štefánika
820 01 Bratislava
IČO: 31329217
Prevádzkovateľ poskytuje sprostredkovateľovi osobné údaje zákazníka v rozsahu: meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo, emailová adresa, obsah objednávky. Sprostredkovateľ získava pre prevádzkovateľa osobný údaj "číslo občianskeho preukazu" pri doručení tovaru.

Consumer Finance Holding,a.s.
Hlavné námestie 12
060 01 Kežmarok
IČO: 35923130 
Vykonávame spracúvanie osobných údajov za účelom uzatvorenia zmlúv o úvere a  finančných služieb v rozsahu: meno a priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého bydliska, e-mailový a telefonický kontakt, obrazová podobizeň, doklad totožnosti, rodinný stav, zamestnanie, príjem, výdavky, platobná disciplína, biometrický údaj.

3. Účel spracúvania osobných údajov

Vystavenie daňového dokladu - faktúry, v zmysle zákona 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty, § 71 ods. 2 pism. b).

Doručenie tovaru a identifikácia zákazníka pred odovzdaním vopred zaplateného tovaru.

Potvrdenie objednávky, platby za tovar, dodania objednaného tovaru - telefonicky a prostredníctvom elektronickej pošty.

Evidencia zákazníkov na účely vedenia ich užívateľských účtov na stránke www.axdata.sk.

Evidencia zákazníckych objednávok pre riešenie prípadných reklamácií.

Zasielanie informačných elektronických správ, ak o túto službu prejaví zákazník záujem.

4. Zoznam spracúvaných osobných údajov

• Fakturačné údaje
   - Meno a priezvisko / Obchodný názov*
   - Adresa trvalého bydliska / sídla*
   - IČO*, DIČ* 

• Údaje pre doručenie
   - Meno a priezvisko príjemcu
   - Adresa doručenia
   - Telefónne číslo príjemcu - vyžadujú ho kuriérske spoločnosti

• Kontaktné údaje
   - Meno kontaktnej osoby* 
   - Telefónne číslo - pre potreby potvrdenia objednávky, prijatia platby, komunikáciu so zákazníkom.
   - Adresa elektronickej pošty - pre potreby zaslania potvrdenia objednávky, núdzový komunikačný prostriedok ak zákazník nie je dostupný na uvedenom telefónnom čísle.

• Údaje získavané pri odovzdávaní zaplateného tovaru
   - Číslo občianskeho preukazu - ochrana Vás aj nás - aby Váš zaplatený tovar neprevzala neoprávnená 
     osoba, číslo OP je zaznamenané v dodacom liste (to neplatí pre zásielky na dobierku).

• Údaje o Vašich objednávkach - pre potreby ich vybavenia a riešenia prípadných reklamácií. 

*) Iba pre registrácie firiem 

Kupujúci vyhlasuje, že súhlasí v zmysle zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, aby predávajúci spracoval a uschovával jeho osobné údaje, najmä tie, ktoré sú uvedené vyššie a/alebo ktoré sú potrebné pri činnosti predávajúceho a spracovával ich vo všetkých svojich informačných systémoch. Kupujúci udeľuje predávajúcemu tento súhlas na dobu neurčitú. 

5. Nutnosť poskytnutia osobných údajov

Prevádzkovateľ získava iba tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na splnenie záväzkov, ktoré od neho zákazník objednaním tovaru očakáva. Bez týchto údajov nebude možné spracovať prijatú objednávku. Z tohoto dôvodu je zákazník povinný vyplniť všetky požadované údaje pri realizovaní objednávky.

Pre ochranu zákazníka je nevyhnutné, aby pri odovzdávaní už zaplateného tovaru umožnil prevádzkovateľovi alebo sprostredkovateľovi overenie jeho totožnosti a zapísanie čísla občianskeho preukazu do dodacieho listu. Toto opatrenie má predchádzať neoprávnenému prevzatiu tovaru treťou osobou, pokiaľ zákazník za tento tovar už zaplatil. Pri platbe na dobierku sa overenie totožnosti a zápis čísla OP nevyžaduje.

6. Tretie strany, ktorým budú údaje poskytnuté

Osobné údaje neposkytujeme žiadnym spoločnostiam spravujúcim databázy osobných údajov, ani žiadnym iným tretím stranám, okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru:

Partnerská kuriérska spoločnosť: Slovak Parcel Service, s.r.o. (autorizovany kontraktor UPS), Letisko M. R. Štefánika, 820 01 Bratislava IČO: 31 329 217

Rozsah poskytovaných údajov: Meno a adresa príjemcu, adresa doručenia, telefónne číslo príjemcu, celková cena objednávky v prípade platby na dobierku.

Vo výnimočných situáciách môže byť na doručenie tovaru operatívnym rozhodnutím vybraná iná kuriérska spoločnosť. Vzhľadom na operatívny charakter rozhodnutia nie je možné dopredu určiť názov a sídlo predmetnej spoločnosti.

7. Zverejnenie údajov

Naša spoločnosť získané údaje v žiadnom prípade nezverejňuje.

8. Práva a povinnosti dotknutej osoby

Zákazník je povinný uviesť iba úplné a pravdivé údaje.

Zákazník sa zaväzuje preukázať svoju identitu pri odovzdávaní zaplateného tovaru a zapísať číslo občianskeho preukazu do dodacieho listu (to neplatí pre zásielky na dobierku).

Zákazník sa zaväzuje, že v prípade zmeny svoje údaje zaktualizuje a to najneskôr pred zrealizovaním prvej objednávky nasledujúcej po vzniku zmeny.

Zákazník sa zaväzuje, že ak poskytne osobné údaje tretej osoby ako údaje pre doručenie (meno, priezvisko, telefónne číslo), robí tak iba s jej súhlasom a dotknutá osoba je oboznámená s postupmi, právami a povinnosťami, ktoré sú uvedené na tejto stránke.

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti (list, elektronická pošta) od prevádzkovateľa vyžadovať:

   - Informácie o stave spracúvania svojich osobných údajov.
   - Informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje.
   - Odpis jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania.
   - Opravu jej nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom  spracúvania.
   - Súhlas so spracovaním osobných údajov môže kupujúci odvolať kedykoľvek písomnou formou. Súhlas zanikne v lehote 1 mesiaca od doručenia odvolania súhlasu kupujúcim predávajúcemu a údaje budú  následne vymazané.
   - Úpravu osobných údajov môže dotknutá osoba realizovať vlastnoručne v položke "zmena osobných údajov", ktorá sa nachádza v pravom menu po prihlásení zákazníka. 
   - Všetky oprávnené požiadavky dotknutej osoby budú splnené a dotknutá osoba bude o tom informovaná do 30 dní od ich prijatia.

9. Reklama

Predajcovia tretích strán, vrátane Google zobrazujú naše reklamy na internete.

Predajcovia tretích strán, vrátane Google, používajú cookies na zobrazovanie reklám, na základe  predchádzajúcich návštev užívateľa našich webových stránok.

Užívatelia sa môžu odhlásiť z používania súborov cookies firmou Google ak návštívia Google Advertising opt-out stránku.

10. Cookies

Čo sú cookies?

Cookie je textový súbor, ktorý sa automaticky ukladá do vášho zariadenia pripojeného na internet pri návšteve webovej stránky. Súbor cookie vám umožňuje pri každej ďalšej návšteve stránky využívať rovnaké predvoľby, ktoré ste zadali pri poslednej návšteve stránky. Cookie pomáha aj pri nákupe, keďže vám odporúča produkty, ktoré ste naposledy navštívili. Cookies nepoškodzujú váš počítač.

Cookies tretej strany

Na cookies tretej strany sa vzťahujú tieto opatrenia:

  • Na tieto súbory cookies nemáme vplyv
  • Tieto cookies sú predmetom politiky ochrany osobných údajov poskytovateľa (nájdete ich na stránke poskytovateľa)
  • Dáta sú ukladané na serveroch poskytovateľa. Tieto dáta môžu byť bez nášho súhlasu poskytnuté ďalším osobám, ak to vyžaduje zákon.

Aký druh cookies využíva táto webová stránka?

Používaním našich webových stránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním tu popísaných súborov cookie.

Táto webová stránka využíva nasledujúce cookies:

  • Využívame Goole Analytics na zber anonymných štatistík, ktoré nám pomáhajú optimalizovať našu webstránku, tieto štatistiky neobsahujú osobné informácie.

Ako dlho zostanú cookies aktívne?

Väčšina cookies sa automaticky vymaže po zatvorení okna internetového prehliadača. Niektoré, tzv. trvalé súbory cookies, zostanú uložené dlhšie – 90 dní až niekoľko rokov. Tieto súbory tiež môžu byť kedykoľvek vymazané manuálne (je potrebné vymazať si Cache vo vašom internetovom prehliadači).

Môžem odmietnuť alebo vymazať cookies?

Áno, cookies môžete odmietnuť alebo vymazať zmenou nastavení vášho internetového prehliadača. Pre viac informácií vám odporúčame preštudovať si  pokyny vášho prehliadača alebo pomocníka, pretože metóda závisí od toho, aký internetový prehliadač používate:

Apple Safari
Google Chrome
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Opera browser

Zamietnutie niektorých cookies však môže ovplyvniť funkčnosť webovej stránky.

Právo na informácie

Prostredníctvom nášho súboru cookies nezískavame žiadne osobné informácie. Vo všeobecnosti máte právo prístupu k osobným údajom, ktoré ukladáme, môžete ich teda upraviť alebo vymazať. Pre viac informácií nás neváhajte osloviť prostredníctvom kontaktného formulára na našej webovej stránke.


Zákazník si môže uplatniť svoje práva vyplývajúce zo zákona č. 428/2008 Z.z. elektronickou poštou na adrese axdata@axdata.sk, alebo písomne na adrese sídla spoločnosti.