VRP - virtuálna registračná pokladnica

Virtuálna registračná pokladnica je aplikácia Finančnej správy SR, ktorá bola vytvorená pre podnikateľov s povinnosťou používať registračné pokladnice. Aplikácia je bezplatná a na použitie je potrebný počítač, tablet alebo mobilný telefón. Podmienkou však je pripojenie na internet a tlačiareň.

vrp

Čo je VRP?

Skratka VRP označuje virtuálnu registračnú pokladnicu. Ide o aplikáciu vytvorenú pre podnikateľov s povinnosťou používať registračné pokladnice. Čiže podnikatelia namiesto klasickej elektronickej registračnej pokladnice môžu používať virtuálnu registračnú pokladnicu na vystavovanie pokladničných dokladov. Používanie VRP je bezplatné a jednoduché, keďže aplikáciu je možné spustiť na klasickom počítači, tablete alebo mobilnom telefóne. Vyžaduje sa však internetové pripojenie. Taktiež je potrebné mať tlačiareň, ktorá bude tlačiť pokladničné doklady (bločky).

Výhody

  • používanie virtuálnej registračnej pokladnice je bezplatné
  • okrem webovej aplikácie je dostupná verzia aj pre mobilné telefóny a tablety s operačným systémom AndroidiOS

Nevýhody

  • maximálny počet naimportovaných aktívnych položiek (tovarov alebo služieb) je 3000
  • prepojenie s externým (účtovným alebo skladovým) softvérom nie je možné

Práca s VRP

Prihlásenie

vrp prihlásenie

Tlačiarne k VRP

V našej ponuke nájdete tlačiarne k VRP, ktoré umožnia tlač pokladničných dokladov z aplikácie.

Mobilné s batériou

 

Stolové bez batérie

 

Mobilné terminály

 

Oficiálne podporované Finančnou správou SR

 

Časté otázky

Virtuálnu registračnú pokladnicu používam už dlhšie od roku 2017. Vznikajú mi nejaké povinnosti kvôli prechodu na pokladnicu eKasa?

Ak ste používali VRP pred 1.4.2019, tak vám nevznikajú žiadne povinnosti. Naďalej môžete používať VRP a nie je potrebné žiadať o novú VRP alebo o nový kód pokladnice.

 

Aké sú obmedzenia pri používaní VRP?

VRP má momentálne jediné obmedzenie a to je počet naimportovaných aktívnych položiek (tovarov alebo služieb). Maximálny počet položiek je 3000. Do tohto počtu sa nerátajú neaktívne položky.

 

Môžem si prepojiť VRP s účtovným alebo skladovým softvérom?

Prepojenie VRP s externým softvérom nie je možné. Keďže VRP je uzatvorený systém, napojenie tretích strán nie je možné. Používanie VRP je možné iba prostredníctvom aplikácií, ktorých vlastníkom je Finančná správa SR.

Technická podpora

Ak potrebujete pomôcť s virtuálnou registračnou pokladnicou, skladom na predajni máme vystavené rôzne možnosti využitia VRP, príďte sa osobne poradiť s obchodníkom alebo priamo s technikom.

V prípade otázok nás môžete kontaktovať emailom axdata@axdata.sk, telefonicky 0905 806 439 alebo odoslaním kontaktného formuláru.

Prečítajte si aj ďalšie články