Čo sú repasované počítače a aké majú výhody?

repasované pc

Čo je repasovaný počítač

Jedná sa o počítače od uznávaných výrobcov (HP, DELL, Fujitsu, IBM, Lenovo), ktoré boli pár rokov používané. Väčšinou pochádzajú zo zahraničia z takzvaného operatívneho lízingu.

 

Operatívny lízing je špeciálna služba, kde firmy, ktoré ju poskytujú zákazníkovi, počas doby uzatvorenia zmluvy zabezpečujú kompletnú starostlivosť o výpočtovú techniku. Počítače v operatívnom lízingu sa najčastejšie po 2 rokoch menia za nové. Zákazníkmi takýchto firiem sú väčšinou banky a veľké inštutúcie, pre ktoré je výhodnejšie mať externého správcu informačných technológií.

 

Následne sa tieto použité počítače skontrolujú a vrátia do predaja za výrazne nižšie ceny. Ako repasované sa niekedy predávajú aj počítače nové, ktoré neboli predané včas alebo boli dlhodobo vystavované a predvádzané v obchodoch.

 

Pri kontrole sa vykonáva:

  • dôkladné vyčistenie od prachu a nečistôt, výmena teplovodivej pasty
  • výmena nefunkčných komponentov a zlepšenie výkonu (rozšírenie RAM)
  • preinštalovanie Windowsu a softvéru
  • podrobné testovanie

 

Takže sa nemusíte báť, že takýto počítač nebude funkčný. Všetky počítače prechádzajú podrobnou kontrolou.

 

Výhody repasovaných počítačov

Repasy majú niekoľko zaujímavých výhod.

Nízka cena

Jednoznačne najväčšia výhoda oproti novým počítačom. Dnes cena výpočtovej techniky klesá veľmi rýchlo. Počítač po jedom roku používania stratí 50% z pôvodnej ceny a pri tom je stále plne funkčný. Repasovaný počítač, ktorý zvládne kancelársku prácu a internet kúpite už od 100€.

100% funkčný a so zárukou

Ako sme už spomenuli vyššie, tak všetky repasy sú kontrolované, takže sa nestane, že po rozbalení, vám doma nebude fungovať. Navyše máte aj záruku 1 alebo 2 roky, počas ktorej vám bezplatne opravíme počítač v prípade poruchy.

Použitie

Repasované počítače sú určené na použitie v domácnostiach, v školách a vo firmách. Spustíte na nich všetky bežne používané aplikácie, ktoré používa väčšina používateľov (internet, skype, office, hry). Väčšina používateľov sa potrebuje predovšetkým pripojiť k internetu, poslať email, komunikovať s rodinou cez skype, zahrať si hry a to všetko zvládnete na repasovanom PC.

Kvalita

Repasy sú od svetových výrobcov ako HP, DELL, Fujitsu, IBM, Lenovo a ďalších. Tieto značky hovoria samé za seba. V ich počítačoch nájdete kvalitné komponenty, ktoré vydržia niekoľko rokov bez problémovej prevádzky.

Originálny Windows

V počítačoch je nainštalovaný originálny Windows 7, Windows 8 alebo Windows 10.

Ochrana životného prostredia

Kúpou repasovaného počítača pomáhate chrániť životné prostredie, pretože sa redukuje vznik elektroodpadu.

 

Repasované počítače

Pozrite si kompletnú ponuku produktov v kategórii → Repasované počítače

Repasované notebooky

Pozrite si kompletnú ponuku produktov v kategórii → Repasované notebooky